OMGEVING

Erop uittrekken naar groene bossen, beekjes, terrassen,
wat wil je nog meer?

De pracht van Beek

Bed in Beek ligt pal tegenover het Kleine Bartholomeuskerkje - het juweeltje van Beek - en aan de voet van de Oude Holleweg, de bij wielrenners en mountainbikers vermaarde groene klim naar Berg en Dal. Vlakbij vindt u natuurgebied De Heerlijkheid Beek, startpunt van verschillende wandelingen. Als u er toch bent, trek uw stoute schoenen aan, volg de ca 16 kilometer lange N70 over acht ‘bergen’ met fraaie namen zoals de Boterberg, Sterrenberg en de Duivelsberg  en laat u betoveren door het sprookjesachtige heuvelbos.

Vanuit Bed in Beek loopt of fietst u zo naar de Ooijpolder, een van Gelderlands mooiste en meest afwisselende polderlandschappen. Bent u meer een stadsmens? Ga dan links de Rijksstraatweg op. Binnen vijftien fietsminuten staat u in het centrum van Nijmegen. Slaat u liever rechtsaf? Ook prima. Voor u er erg in heeft bereikt u Kranenburg, Kleef of iets verderop, Xanten.

Beek is klein maar fijn. Binnen een straal van 100 meter van Bed in Beek vindt u verschillende horecagelegenheden waar u een hapje kunt eten of een terrasje kunt pakken. Voor uw dagelijkse boodschappen loopt u binnen twee minuten naar de PLUS-markt van Nico de Witt. De winkel is zeven dagen per week geopend.

U kunt dus van alles doen in de omgeving. Te voet, of met een (gehuurde elektrische) fiets. De natuur lonkt en de terrassen in Beek ook.

Wist U trouwens dat de voormalige slagerij waar Bed in Beek zich in bevindt een grote rol speelt in het boek 'HEX' van Thomes Oldeheuvelt? Benieuwd naar het verhaal? Het boek bevindt zich in de boekenkast van de appartementjes en kunt U tijdens Uw verblijf lezen.

Als gast van Bed in Beek bent u tevens van harte welkom om een kijkje te nemen bij Rasecht; het atelier van Myrna Rasker, letterlijk naast uw deur. Myrna leidt u rond en vertelt graag meer over haar werk, inspiratie en plannen. 

TOP